Saturday, 4 February 2017

Wanita Hamil dan Berumur 40 Tahun Ke atas

Kesihatan berkualiti dengan Qaseh Gold Premier. Qaseh Gold Premier mengandungi 16 ramuan istimewa iaitu makanan sunnah seperti berikut:-

1. Madu
2. Kurma
3. Tiin
4. Zaitun
5. Habbatus Sauda’
6. Delima
7. Gam Arab
8. Za’faran
9. Biji Anggur
10.  Gojiberi
11.  Kranberi
12.  Gingko Biloba
13.  Kacang ginjal
14.  Roselle
15.  Kalsium Tulang ikan
16.  Garam Bukit

Qaseh Gold Premier sangat sesuai untuk ibu hamil dan orang berumur 40 tahun ke atas  kerana mengandungi tinggi kalsium, tinggi serat dan tinggi antioksidan.


1. Tinggi Kalsium

Tinggi kalsium adalah baik untuk menyokong tulang belakang ibu yang hamil dan baik untuk tulang bayi.

Selain itu, hasil dari kajian Nutrisi iaitu New Zealand, Fonterra telah menganalisis 2.1 juta imbasan tulang yang dilakukan di seluruh Asia turut menunjukkan seorang daripada 3 penduduk Asia berusia 35 tahun ke atas menghadapi risiko osteoporosis.

Ini menunjukkan ketika berumur 40 tahun ke atas tulang tidak mampu untuk menyimpan kalsium. Kalsium dari tulang akan diambil untuk digunakan oleh badan. Oleh sebab itu tulang boleh jadi rapuh dan kurang tumpat. Tulang belakang membongkok, gigi mudah tercabut dan akhirnya rongak, sakit-sakit lutut dan sendi, sakit pinggang dan kaki, sakit-sakit badan dan sebagainya adalah disebabkan kurang kalsium.

2. Tinggi Serat


Dapat mengelakkan ibu daripada sembelit. Struktur tubuh ibu mengandung menyebabkan proses pencernaan lambat dan sangat memerlukan serat utk melancarkan proses pencernaan.

Orang yang berumur juga perlukan gizi yang berkualiti dan seimbang untuk menampung keperluan yang diperlukan oleh tubuh selaras dengan usia. Makanan bercirikan seperti vitamin B12, vitamin D dan kurang lemak adalah sesuai dengan orang yang berumur 40 tahun ke atas.

3. Tinggi Antioksidan


Untuk ibu hamil, dimana sel-sel terpaksa berkerja keras membekalkan sel-sel kepada janin. Fungsi antioksida adalah nutrisi untuk mengelakkan daripada kerosakan sel. Ibu yang hamil sangat memerlukan makanan yang tinggi antioksidan untuk membekalkan sel-sel kepada janin bagi proses janin membesar dengan sihat dan sempurna.

Apabila semakin berumur, rintangan hadap penyakit semakin lemah. Antioksidan berguna untuk melawan kesan buruk daripada radikal bebas seperti penyakit kronik, penuaan, stress, kanser, dan sebagainya. Oksidan yang berlebihan dalam tubuh dapat disebabkan oleh toksin yang tinggi atau gaya hidup yang tidak sihat.P/s: Inshaa Allah dengan pemakanan makanan summah qaseh gold premier dapat membantu gejala-gejala seperti diatas.

Aisyah Hamid
KonsultanQasehGold
019-3667907


No comments:

Post a Comment

semua yang di tulis adalah berdasarkan pengalaman, pembacaan dan pemerhatian ummi sahaja.

SEDEKAH

Erti Simple Tentang Sedekah

Post Popular